Foto: undefined

Tokom dana na brojnim ruskim i ukrajinskim telegram kanalima specijalizovanim za vojne teme i SVO su se tokom dana pojavile informacije o napredovanju ruskih snaga u pojedinim dijelovima Harkovske oblasti

U Harkovskoj oblasti vode se trenutno vode borbe na nekoliko sektora duž linije kontakta, koji se nalaze u pograničnoj oblasti, napisao je šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev na svom telegram kanalu.
 
On je apelovao na lokalno stanovništvo da ne napušta svoja skloništa, osim ako nije neophodno i da ne nasjeda na informativne provokacije.
 
"Prema informacijama sa Harkovskog pravca naši borci nastavljaju da potiskuju neprijatelja. Borbe se vodi na nekoliko sektora linije kontakta, uključujući i one u pograničnoj oblasti", napisao je on.
 
Tokom dana na brojnim ruskim i ukrajinskim telegram kanalima specijalizovanim za vojne teme i SVO su se tokom dana pojavile informacije o napredovanju ruskih snaga u pojedinim delovima Harkovske oblasti duž granice sa Rusijom.
 
Međutim, za sada ostaje nepoznato da li se zaista radi o novoj ofanzivi ruskih snaga ili su samo u pitanju operacije nasilnog izviđanja, kako bi se ispitale odbrambene sposobnosti neprijatelja na ovom dijelu fronta i unijela pometnja u redove ukrajinske vojske.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )