Foto: Screenshot

Ruski borbeni avion srušio se u Crno more kod Sevastopolja, ove informacije dolaze iz raznih ruskih i ukrajinskih izvora. Prema preliminarnim informacijama, riječ je o borbenom. Pilot se katapultirao.


Borbeni avion ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga pao je u more, pilot se katapultirao, pokupili su ga spasioci 200 metara od obale, živ je i život mu nije ugrožen. Pad aviona potvrdio je guverner Sevastopolja Mihail Razvozžajev, koji je na svom TG kanalu javio da nema posljedica od pada aviona. Preliminarno je riječ o lovcu Su-35S.

Vojni avion se srušio u more. Vidim da ukrajinske javne stranice objavljuju mnogo različitih informacija. Nijedan civilni objekt nije oštećen. Pilot se katapultirao. Pokupili su ga spasioci iz Sevastopoljske spasilačke službe na udaljenosti od dvije stotine metara od obale. Njegov život nije u opasnosti - napisao je guverner.

Razlog pada neće biti naveden, Ministarstvo odbrane će to ispitati, ali se za sada pretpostavlja da je mogao biti tehnički kvar, kao i "prijateljska vatra", to niko nije demantovao. Različiti mediji ukrajinske javnosti snažno stoje iza druge verzije;a druge se uopšte ne uzimaju u obzir. Štaviše, snimak distribuiran na internetu pokazuje da je avion koji pada u plamenu. Vojni resor još nije komentarisao pad aviona.

 


 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )