Foto: Srpskainfo

Borac sutra u 19 časova igra derbi susret protiv Sarajeva u okviru 26. kola Premijer lige BiH.

Trenutna razlika između dva tima je pet bodova, Banjalučani imaju priliku da se trijumfom približe bordo timu na dva boda zaostatka, ali se ne opterećuju titulom, jer o njoj niko nije do sada govorio.

– Na red je došao derbi sa Sarajevim i očekujem dobru utakmicu. Protivnik je dugo na prvom mjestu, najviše su pokazali i zasluženo su tu. Imaju dobar roster i sjajnog trenera Vinka Marinovića. Utakmice uvijek nose neku posebnu draž, očekujem da igrači budu motivisani. Borac treba da odigra dobru utakmicu, cilj je da se predstavimo u najboljem svjetlu. Nemamo šta da izgubimo, posljednjih sezona nismo dobro prolazili na Koševu, ali nas to ne amnestira da pokušamo napraviti pozitivan rezultat – rekao je trener crveno-plavih Marko Maksimović.

Prema njegovim riječima u proteklih nekoliko dana se diže neka prašina, a za to, kako kaže, nema potrebe.

– Naši najveći protivnici su u Banjaluci uvijek imali uslove da igraju dobro, osvajali su bodove na našem terenu, pa očekujem da ćemo i mi na Koševu imati uslove da igramo. Naš cilj ostaje Evropa i ne želimo da stvaramo neku atmosferu s pritiskom. Biće nam potrebno da se nađemo među prve četiri ekipe da bi ispunili taj cilj, a sve preko toga je dobro došlo – rekao je Maksimović.

Vezista Marko Brtan kaže da su igrači svjesni težine sutrašnje utakmice, ali da se ne opterećuju prvim mjestom na tabeli kom bi ih približila pobjeda.

– Nijedna utakmica nije lagana, posebno protiv Sarajeva na Koševu. Svjesni smo da treba dati maksimum ukoliko želimo dobar rezultat. Ne razmišljamo o prvom mjestu, već samo treba da idemo od utakmice do utakmice, takav pristup nas je doveo u sadašnju situaciju i treba da se tako ponašamo u narednih osam utakmica – poručio je Brtan.

U tim Borca za ovaj meč se vraćaju kapiten Stojan Vranješ i Aleksandar Vojnović.



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )