Foto: DPS

Pet stranaka u Skupštini Crne Gore zatražilo je da se glasa o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića.

Klubovi poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija – Liberalna partija (SDP-LP), Socijaldemokrata (SD) i Demokratske unije Albanaca danas su predali inicijativu u kojoj traže da se vanredna sjednica o nepovjerenju Vladi zakaže za 19. avgust.
 
Nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) održana je konferencija za medije, na kojoj je šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković saopštio je da je Vlada Crne Gore, izgubila legitimitet.
 
Živković je na pres konferenciji rekao da je potpisivanjem Temeljnog ugovora doveden u pitanje evropski put Crne Gore. Kako je Vlada ovim postupkom izgubila legitimitet, inicirali su glasanje o nepovjerenju.
 
"Ne sporeći potrebu da se riješi ovo pitanje, uz uvažavanje najboljih evropskih praksi, smatramo da je zbog državno neodgovornog ponašanja premijera Abazovića aktuelna vlada izgbila legitmitet", saopštio je Živković.
 
Dodao je da su Abazovićevu vladu podržali kako bi ubrzali evropski put Crne Gore. 
 
"U prvih 100 dana rada vlade ona se nije bavila ključnim prioirtitetima, jačanjem ekonomije, boljom zdravstvenom situacijom u zemlji, i da se stane u front izgradnje nove snage na EU putu Crne Gore", rekao je Živković.

"Neka se ne raduju, jer ćemo zaštititi interese Crne Gore i nastaviti putem EU integracija", saopštila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković i naglasilada je Vlada pala, kao i da je Temeljni ugovor suprotan ustavu i zakonima.
 
Napominjemo da je ranije je iz DPS-a saopšteno da je su inicijativu potpisali DPS, SDP-LP, SD i DUA. Međutim, inicijativu nisu potpisali Bošnjačka stranka i Forca.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )