Foto: Twisted Automotive

Twisted Automotive je kompanija iz Velike Britanije koja je dobro poznata svim brojnim ljubiteljima Land Rovera, pogotovo modela Defender. Njen vlasnik napravio je odličan poslovni potez prije par godina i pokazao da odlično poznaje tokove tržišta i želje kupaca.

 
 
Charles Fawcett je osnivač i vlasnik Twisted Automotive, britanske kompanije koja modificira i prodaje prilagođene Defendere vrlo specifičnim kupcima koji znaju šta žele. Fawcett je kupio "gomilu" Defendera neposredno prije nego što je Land Rover prestao da ih proizvodi još 2015. godine, a sada su kupci spremni izdvojiti i do 220.000 funti za posjedovanje jednog Defendera sa 0 kilometara na satu i nakon tretmana u Twistedu.
Naravno, ovo nisu bilo kakva 4x4 vozila, jer ih Twisted modificira prema kriterijima prilagođenim svojim klijentima. U jednom od skladišta ova kompanija ima 16 Defendera, po dva u svakoj od osam opcija boja.
 
Svaki Defender ima manje od 30 milja na brojaču kilometara, tako da je to u osnovi kao da kupujete potpuno novi automobil. Svi su s opremom XS, koja je u to vrijeme bila najviši nivo opremljenosti Land Rover Defendera.



Charles je otišao na sami izvor kada je odlučio da ih kupi. On je za The Sun rekao: "Otišao sam na proizvodnu liniju Defendera u Solihullu da upoznam muškarce i žene koji prave vozila. Ovih šesnaest Defendera 110 sam ručno izabrao zbog broja šasija i datuma proizvodnje. Svi su registrovani 2016. godine, nakon što je proizvodnja prestala, što ih je identifikovalo među posljednjima koji su van linije. Oni su posebni, a kada su Twisted, svaki je unikat. Stoga se ograničena serija zove One of One."
 
Da ste htjeli kupiti jedan od ovih Defendera još 2015. godine, to bi vas koštalo oko 35.000 funti, ali ovih 16 automobila baš i nisu za svakog kupca i taj budžet.
 
Twisted nudi i izbor motora – benzinac ili dizel – sa poboljšanim kočnicama, ovjesom, točkovima, gumama i prilagođenim LED osvjetljenjem. Tu je i moderan infotainment sistem, zvučna izolacija i koža, što je vrsta udobnosti koju možda niste očekivali od originalnih Defendera.
 
Oni koji žele jedan praktično nov Twisted Defender izrađen po narudžbi, mogu ih naručiti sada i dobiti ga sljedeće godine.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )