Foto: cafe.ba

Kiflice od gotovih kora podjednako su ukusne kao lisnate, a za pripremu je potrebno upola manje vremena.

Sastojci:

4 jaja,

500g kora,

kasicica soli,

šolja kisele pavake,

šolja jogurta,

350g sitnog sira,

50ml ulja;

malo susama za posipanje

Priprema:

Umutite jaja, pavlaku, ulje i jogurt. Posolite.

Odvojite jednu koru, pa je četkicom cijelu premažite. Na nju stavite još jednu koru pa i nju cijelu premažite. Stavite treću koru koju takođe treba da premažete.

Nožem presjeći te tri kore na pola, pa svaku polovinu na još pola. Svaku dobijenu četvrtinu presijecite dijagonalno. Dobićete 8 dijelova. Na svaki širi dio stavite po malo sira i rolajte tako da dobijete oblik kiflice. Tako radite dok ne potrošite sve kore.

Kiflice ređajte na pek papirom oblozen pleh pa ih na kraju obilno premažite istom smjesom od jaja, pavlake, ulja i jogurta. Pospite susmom. Pecite ih na 180C dok lijepo ne porumene.

Napomena:Pečene kiflice nemojte prskati vodom niti pokrivati. One će biti ovako naduvane, hrskave spolja, a meke unutra.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )