Foto: N.N.

Predlažemo vam da napravite domaći sladoled za koji će vam biti potrebno samo 15 minuta. Sladoled se pravi bez jaja, a ukus mu je odličan.

Sastojci:
 
500 ml slatke mliječne pavlake
 
100 g šećera u prahu
 
200 ml
 
kisele pavlake s 20% mm
 
200 g mlečne čokolade
 
Priprema
 
Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u duboku posudu za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga. Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst.
 
Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom.
 
Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač. Povremeno promiješati da se lijepo zaledi cijelom površinom.
 
Od ove smjese možete praviti sladoled po želji: voćni, rum, lješnik, vanila i dr.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )