Predlažemo vam da napravite domaći sladoled za koji će vam biti potrebno samo 15 minuta. Sladoled se pravi bez jaja, a ukus mu je odličan.
Sastojci:
500 ml slatke mliječne pavlake
100 g šećera u prahu
200 ml
kisele pavlake s 20% mm
200 g mlečne čokolade
Priprema
Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u duboku posudu za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga. Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst.
Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom.
Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač. Povremeno promiješati da se lijepo zaledi cijelom površinom.
Od ove smjese možete praviti sladoled po želji: voćni, rum, lješnik, vanila i dr.