Foto: Novosti

Asim Sarajlić, delegat SDA u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH rekao je, na pauzi današnje sjednice tog zakonodavnog tijela da će budžet institucija BiH za 2020. godinu biti usvojen u drugačijem tekstu od onog koji je usvojen u Predstavničkom domu.

"Komisija za finansije i budžet koja trenutno zasjeda će vjerovatno konstatovati prisutne amandmane, neke će prihvatiti, neke će odbiti. Potom dolazimo do drugog čitanja i voljom većine neki amandmani će se nametnuti tako da nećemo imati isti tekst kakav je usvojio Zastupnički dom", kazao je Sarajlić.

Potom će se, prema njegovim riječima, formirati komisija za usaglašavanje teksta budžeta i po hitnoj proceduri dogovarati zajednički prijedlog oba doma.

"Ukoliko budu imali zajednički prijedlog, onda će ponovo morati oba doma da zasjedaju", rekao je Sarajlić.

Poručio je kako je očigledno da koalicija SDA, SNSD-a i HDZ-a funkcioniše od slučaja do slučaja i da se radi na kupovini vremena.

Navodi kako će se u javnosti nastojati stvoriti dojam da se sve radi da izbori budu održani.

"Onaj koji ne prihvata CIK i onaj koji je pokušava srušiti na razne načine je, po meni, Dragan Čović i HDZ", zaključio je Sarajlić.

U međuvremenu zasjedala je Komisija za budžet i finansije Doma naroda BiH i usvojila neke od predloženih amandmana što znači da budžet neće danas biti završena stvar, nego će ići na usaglašavanje u oba doma.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )