Foto: A. DIMITRIJEVIĆ/ABA LIGA

Košarkaši Partizana gostovaće u subotu ekipi čačanskog Borca, u meču šestog kola ABA lige.

Ovaj meč nosi posebnu težinu za trenera crno-bijelih, Željka Obradovića, koji se poslije dugo godina vraća u svoj rodni grad u jednoj takmičarskoj utakmici. Prije samo nekoliko mjeseci činilo se da se tako nešto nikada neće dogoditi.
 
– Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da će Željko Obradović voditi neku ekipu u jednoj takmičarskoj utakmici u Čačku, realno, odmah bih se nasmijao. I ne samo ja, već većina ljubitelja košarke – rekao je trener Borca Marko Marinović samo potvrdivši tu tezu.
 
Uoči ovog susreta najtrofejniji evropski trener ističe da je svjestan kvaliteta koji poseduje naredni protivnik crno-bijelih.
 
– Nova utakmica u ABA ligi, spremamo se za Borac koj igra izuzetno agresivno, pogotovo u dvorani kraj Morave. Znamo dosta o njima, mislim da smo spremni i treba da igramo na nivou kako smo igrali u prethodnim utakmicama, pogotovu u odbrani, a da onda koristimo kvalitet koji imamo u napadu – poručio je Obradović pred utakmicu.
 
Za jednog igrača u redovima Partizana ova utakmica će imati poseban značaj, a to je Aleksa Avramović koji se upravo u Borcu afirmisao kao igrač.
 
– Bude se posebne emocije u meni. Borac je klub koji nosim u srcu i odakle sam otišao u inostranstvo. Posebne emocije osjećam što ćemo sutra igrati protiv njih. Sjajan su tim koji je predvođen odličnim trenerom Markom Marinovićem sa kojim sam prijatelj i nekim igračima sa kojim sam igrao prije pet-šest godina. Očekuje nas tvrda utakmica, biće puna hala koja će borditi Borac a mi ćemo znati kako da na to odgovorimo. Onaj pristup koji smo imali protiv Turk Telekoma, Hamburga i Krke, to je recept za Borac i svaki tim protiv kojeg budemo igrali – ističe Avramović.
 
Partizan ovu utakmicu dočekuje kao jedina neporažena ekipa regionalnog šampionata, a sigurno će želiti da se revanširaju Čačanima koji su im prošle sezone u oba susreta u ABA ligi nanijeli poraze.
 
Utakmica između Borca i Partizana na programu je u subotu od 19:00.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )