Foto: Photo by Alastair Grant/Pool via Getty Images

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale FA Kupa pobjedom nad Mančester junajtedom – 3:1.

Izabranici Frenka Lamparda odigrali su odličnu utakmicu, nasuprot ekipa Olea Gunar Solskjera koja je išla iz greške u grešku.

Čelsi je rutinski igrao i zasluženo se plasirao u veliko finale gdje će igrati protiv Arsenala koji je eliminisao Mančester siti.

Ekipu iz Londona do pobjede predvodili su Olivije Žiru, Mejson Maunt i štoper Junajteda Heri Megvajer koji je postigao autogol u drugom poluvremenu.

"Plavci" su bolje otvorili utakmicu i tokom prvih 20-tak minuta igralo se uglavnom na polovini "crvenih đavola".

Čelsi je prvi i zaprijetio u desetom minutu, a u 15. su imali odličnu šansu kada je Alonso iz dobre situacije šutirao glavom.

Sredinom prvog poluvremena Junajted se oslobodio pritiska, a najbolju šansu imao je u 32. minutu kada je Bruno Fernandeš šutirao iz slobodnog udarca, a Kabaljero odbranio.

U završnici prvog perioda nismo vidjeli mnogo fudbala. Dva puta je Erik Baji završio na zemlji, prvi put zbog sudara sa Zumom, a drugi zbog Megvajerom.

Udarac koji je dobio od saigrača je bio težak i pauza je trajala oko deset minuta. Štoper Junajted iznet je na nosilima i meč je nastavljen u 51. minutu, odnosno šestom nadoknade.

Igračima nije bilo do fudbala zbog velike pauze i "plavci" su to iskoristili. Aspilikueta je sjajno pronašao Žirua, a ovaj je samo postavio stopalo i savladao De Heu.

Igrao se 55. minut kada je Čelsi došao do prednosti. Napominjemo da je ovo sve prvo poluvrijeme. Nekoliko sekundi kasnije Din je odsvirao kraj prvog dijela.

Drugo poluvrijeme krenulo je očajno za Junajted. Vilijams je u prvom minutu pogriješio, Maunt je ukrao loptu i savladao De Heu. Španac je očajno reagovao i vezni igrač Čelsija je duplirao vođstvo ekipe.

Od tog trenutka ekipa norveškog stručnjaka počela je nešto bolje da igra, u 55. minutu u igru su ušli Grinvud i Pogba. Ipak, to nije donelo ništa posebno Junajtedu.

Štaviše, Čelsi je uspio da postigne treći gol. Alonso je centrirao, a Megvajer je ubacio loptu u svoju mrežu. Igrao se 73. minut.

Do kraja utakmice Junajted je uspio da ublaži poraz golom iz penala Bruna Fernandeša. Međutim, to je bilo sve što smo vidjeli i danas lošeg Junajteda.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )