Foto: Pixabay/Ilustracija

Njega kose je jedna od bitnih stavki za izgled svake žene, ali vrlo često nemamo dovoljno vremena i strpljenja da joj se posvetimo kako i koliko bi trebalo.

Kada je operemo, nije uvijek dobro da je tretiramo i sušimo na isti način.
 
Redovno sušenje fenom nije najbolje rješenje za naše vlasi, pa je dobro povremeno izbjegavati vruć vazduh kako bismo očuvali kvalitet kose.
 
Jedna od mogućnosti kako da sušite kosu bez fena je da koristite peškire sa mikrovlaknima koji dobro upijaju vodu, a ne oštećuju kosu.
 
Sušenje kose je dugotrajan proces, a oni s gustom, kovrdžavom ili dugom kosom trebalo bi unaprijed da planiraju kada će sušenje kose "ugurati" u svoj raspored.
 
Ako želite da vam kosa osušena bez fena izgleda kao da ste upravo izašli sa feniranja u salonu, u negu bi trebalo da uključite više proizvoda. Ali, ako vam je cilj samo da osušite kosu, dovoljno je da primjenite ove četiri stvari.
 
1. Uklonite višak vode sa kose peškirom od mikrovlakana
Sušenje kose započnite peškirom. Oni od mikrovlakana odlični su za upijanje vode sa vlasi.
 
Ova vrsta peškira bolja je od običnih, jer vam neće oštetiti kosu. Njihovom upotrebom ćete izbjeći da vam ispucaju vrhovi od snažnog trenja prilikom trljanja da bi se kosa osušila.
 
2. Poslije pranja kose koristite češalj sa širokim zupcima
Dok vam je kosa još potpuno mokra, raščešljajte je češljem sa širokim zupcima. Razmaknuti zupci odvojiće vam pramenove kose i podstaći bolji protok vazduha, što će ubrzati vrijeme sušenja.
 
3. Razbarušite kosu prstima
Dok se kosa suši na vazduhu, pomozite joj da to bude efikasnije tako što čete je razbarušiti prstima. Vjerovatno ste vidjeli da to rade i frizeri u salonima, kada vam operu kosu.
 
Prebacujte pramenove kose s jedne strane na drugu, ali se fokusirajte na teme kako biste postigli što veći volumen. Ponavljajte ovaj postupak dok vam kosa ne bude 30 odsto suva.
 
4. Nanesite losion za brzo sušenje
Stilizovanje kose koja je 30 odsto suva je djelotvornije od stilizovanja kose kad je potpuno mokra ili potpuno suva. Kad je vaša kosa polusuva, možete ubrzati proces sušenja pomoću brzosušećeg losiona ili seruma.
 
Dok proizvodi za feniranje sadrže polimere koji se aktiviraju toplotom i raspoređuju je duž vlasi kose, formule za sušenje na vazduhu se prave sa skrobovima koji upijaju vlagu iz kose, a sadrže i sredstva za zaglađivanje i oblikovanje koja pomažu da postignete ljepši izgled kose bez čuperaka koji vire na sve strane.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )