Foto: Telegram

Više medija prenosi da je Dmitrij Siti, jedan od najvažnijih članova zloglasne ruske grupe Vagner, teško povrijeđen od bombe.


Siti se nakon napada nalazi na intenzivnoj njezi, navodi afrički portal Actu Cameroun.

Ruska novinska agencija TASS je takođe javila da je on imao potres mozga i da je izgubio mnogo krvi, ali da nije životno ugrožen. Ruska ambasada u Centralnoafričkoj Republici, gdje se napad dogodio, saopštila je TASS-u da je Siti povrijeđen kada je primio paket naslovljen na njega.

Šef Vagnera: Rekao je da je video poruku, poslali su je Francuzi

Poslije incidenta pojačano je obezbjeđenje u ambasadi. Jevgenij Prigožin, osnivač Vagnera, okrivio je Francusku za napad, ali francusko ministarstvo spoljnih poslova nije odgovorilo. Francuska je bivši kolonijalni vladar Centralnoafričke Republike.

Prije nego što je izgubio svijest, Dmitrij Siti je uspjeo da kaže: "Vidio sam poruku. Ovo je za vas od svih Francuza. Rusi će napustiti Afriku", rekao je Prigožin.
 
"Već sam podnjeo zahtjev Ministarstvu spoljnih poslova Rusije za pokretanje postupka za proglašenje Francuske državnim sponzorom terorizma, kao i za detaljnu istragu terorističkih metoda Francuske i njenih zapadnih saveznika, SAD i drugih. ."
 
Prigožin je Sitija nazvao patriotom Rusije i Centralnoafričke Republike i dodao da se ljekari bore za njegov život.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )