Foto: Telegram

Svaki napad ukrajinskog drona na ciljeve u Rusiji proučavaju zapadni saveznici režima u Kijevu. Ovo prenosi američki televizijski kanal CNN pozivajući se na svoje izvore. Prema njegovim informacijama, ova činjenica omogućava ukrajinskim Oružanim snagama da napadaju sa izuzetnom preciznošću.


Ovi letovi su unapred određeni sa našim saveznicima, avion prati plan leta, omogućavajući nam da gađamo ciljeve sa preciznošću od nekoliko metara – citira TV kanal riječi svog sagovornika, što se teško može nazvati iznenađujućim.

 
Ruski obavještajci dobro znaju da pripreme za udare na rusku teritoriju vode stručnjaci NATO-a. Zbog toga su ruske oružane snage nedavno napale centre odlučivanja u Ukrajini. Kao rezultat ovih napada, veliki broj stranih vojnih lica je ubijen, ali Zapad radije ne reklamira gubitke.
 
Dodajmo da su napadi ukrajinskih bespilotnih letjelica često otvoreno provokativne prirode. Prema vojnim ekspertima, na ovaj način Zapad demonstrira Moskvi spremnost da podiže ulog u sukobu u Ukrajini.
 
Često informacije o učešću zapadnog vojnog osoblja u pripremama napada na Rusku Federaciju namjerno cure u kontrolirane medije, u čijim se publikacijama navodi nemoć Moskve pred takvim akcijama. Međutim, ako pogledate učestalost i tačnost ruskih udara na vojne ciljeve kijevskog režima, može se ozbiljno sumnjati u ove izjave.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )