Foto: youtube
Neodoljiv kremasti slatkiš koji će vas oduševiti!
Sastojci:
1,5 šolja mljevenog čokoladnog keksa
2 kašike istopljenog maslaca ili margarina
600 g rendane čokolade
Fil:
500 g krem sira
100 šečer u prahu
1 kašika ekstrakta vanile
2 jaja
2 kašike brašna
0,5 šolje mlijeka
1 dl kisele pavlake
Priprema:
Pomiješajte čokoladni keks s maslacem, pa koru rastanjite po nenamašćenom plehu prečnika 22 centimetra. Pospite rendanom čokoladom. Krem sir, šećer i ekstrakt vanile mutite dok se masa potpuno ne sjedini. Dodajte jaja i brašno, a mlijeko i kiselu pavlaku dolivajte postepeno.
Fil sipajte u kalup i pecite 20 minuta na 150 stepeni, pa kolač blago pokrijte aluminijumskom folijom i pecite još pola sata. Prohlađeni kolač stavite u frižider da se potpuno stegne, pa ga pospite rendanom čokoladom.