Foto: Pexels/Vie Studio

Uvijek je odlično imati ovaj recept pri ruci, jer garantujemo vam, svi će tražiti parče više.

Sastojci:
 
100 g rastopljenog putera
200 g mljevenog keksa
Fil:
 
200 g istopljene mliječne čokolade
400 ml slatke pavlake
300 g krem sira
100 g šećera u prahu
Glazura:
 
100 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
 
Sjedinjite rastopljen puter i keks. Stavite u kalup i lepo raspodjelite.
 
Umutite dobro pavlaku. U drugoj činiji umutite krem sir i šećer u prahu.
 
Dodajte istopljenu i prohlađenu mliječnu čokoladu, pa sve lijepo promiješajte. Dodajte umućenu pavlaku, pa preručite na podlogu i stavite u frižider dok pripremate glazuru.
 
Glazura:
 
Kuvajte slatku pavlaku do vrenja, dodajte izlomkljenju čokoladu. Promiješajte s vremena na vrijeme dok se čokolada ne istopi. Glazuru ostavite da se malo prohladi, a onda je prelijte preko fila.
 
Čizkejk stavite u frižider da se stegne, najbolje da stoji preko noći.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )