Foto: N.N.

Danas vam predlažemo da napravite čokoladni kolač bez jaja.

Sastojci
Za kolač:
 
200 g brašna
 
2 kašičice sode bikarbone
 
4 kašike kakaoa
 
4 kašike mljevenih oraha
 
2,5 dl tečnog jogurta
 
100 ml ulja
 
8 kašika šećera
 
4 kašike pekmeza
 
Za preliv:
 
100 g maslaca
 
100 g čokolade
 
3 kašike kakaoa
 
3 kašike šećera
 
1 dl mlijeka
 
+
 
4 kašike džema za premaz
 
Priprema
U činiju stavite jogurt, pekmez, ulje i šećer i izmiksajte.
 
Zatim dodajte brašno pomiješano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe i dobro izmiješajte da se sve lijepo poveže.
 
Smjesu izlijte u kalup (26 cm) obložen pekpapirom i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
 
Vodite računa da se kolač ne prepeče, da ne bi bio suv dovoljno je oko 30 minuta.
 
Dok se kolač peče, otopite maslac, šećer, mlijeko, kakao i izlomljenu čokoladu.
 
Čim se kolač ispeče, izbockajte ga čačkalicom, pa bogato premažite džemom.
 
Zatim odmah preko njega prelijte toplu čokoladnu glazuru.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )