Foto: Image by Varintorn Kantawong from Pixabay

Ovo je nešto zdravija verzija poslastice koju će obožavati svi ljubitelji čokolade.

Da bi ovo bila zdravija verzija kolača nabavite kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi blender.
 
Savjet plus: Ako je uređaj slabiji i imate problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodajte malo vode.
 
Sastojci:
700 g banana
 
180 g zobenih pahuljica
 
250 g kikiriki maslaca
 
180 g (tamne) čokolade
 
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Premažite duguljastu posudu za hljeb uljem i obložite je papirom za pečenje.
 
Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Ubacite većinu čokolade i promiješajte. Izlijte tijesto u kalup. Po vrhu rasporedite tanke ploškice banane i ostatak čokolade.
 
Pecite 25 do 30 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )