Foto: atv

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da se ne slaže sa odlukom vlasti Crne Gore da odobre politički azil biznismenu Telmanu Ismailovu, koji se u Rusiji tereti za ubistvo.

Ovaj milijarder iz Azerbejdžana pušten je iz istražnog zatvora u Podgorici, nakon što je prethodno dobio azil, objavile su prethodno podgoričke "Vijesti".
 
- Istražni komitet Rusije ne može da se složi sa donesenom odlukom... Ismailov nije izdržao zakonom utvrđenu kaznu za izvršenje teških zločina tako da se i dalje nalazi na potjernici - navodi se u saopštenju Komiteta, prenosi Sputnjik.
 
Ismailov je uhapšen početkom oktobra po potjernici Rusije zbog sumnje da je organizovao ubistvo dvojice preduzetnika u Rusiji.
 
- Predsjednik Istražnog komiteta Rusije je na osnovu informacija o odbijanju izručenja Ismailova naložio međunarodno-pravnom odjeljenju da u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije detaljno analizira razloge za odbijanje izručenja nakon čega će sačiniti izvještaj - dodaje se u saopštenju a prenosi Tanjug.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )