Foto: mojevrijeme.hr
Kontroverzan naslov je mnoge privukao da probaju ovaj kolač, pridobio brojne obožavatelje, ali i uzrokovao brojne polemike. Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, niste li još probali, izvolite – crnac bez jaja.
Sastojci za koru:
3 jogurta (3×180 g)
300 g pšeničnog glatkog brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kašičice sode bikarbone
margarin za premazivanje tepsije
Za glazuru:
150 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
120 g šećera
120 ml mlijeka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte mikserom 2-3 minute.
Smjesu izlijte u tepsiju veličine 20×30 cm prethodno premazanu margarinom i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Maragarin otopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i sa jagodama i sladoledom ili nekim drugim prilogom po želji.