Foto: Screenshot

Crni panter snimljen je u Vrbasu, gdje je pronađeno raskomadano tijelo psa za kojeg se pretpostavlja da je bio žrtva ove divlje životinje, saopšteno je iz lokalnog ekološkog pokreta.


Panter je snimljen na šetalištu "Šlajz" pored Velikog bačkog kanala u Vrbasu, na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja i na 50 metara od prvih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor.

Nenad Tešić iz Ekološkog pokreta "Pokret za sve nas" u Vrbasu rekao je za "Novosti" da su policajci i lovci na terenu.
 
"Potrebno je da se zver danonoćno prati, a lovačko društvo, koje je opremljeno termokamerama, može da je locira i noću. Lovci mogu da je uspavaju strelicama i da posle toga bude smeštena u zoološki vrt", rekao je Tešić.
 
Prema njegovim riječima, dosadašnje kretanje pantera, koji je prvo uočen u Apatinu, pokazuje da divlja životinja iz Vojvodine ide prema centralnoj Srbiji.



 
"Oni koji ne shvataju ozbiljnost situacije, govore da je panter bezopasan i da napada samo kad je sateran u ćošak. Sama činjenica da je on praktično među ljudima, upućuje na to da je u opasnosti i da će se braniti, zbog čega treba biti oprezan", upozorio je Tešić.
 
On ističe da panter, bez obzira na svoju mačiju spretnost, može biti plijen divljih svinja, "koje su agresivne i krvnički napadaju".
 
Panter je prethodnog dana navodno viđen u ataru sela Feketić, u opštini Mali Iđoš, gdje su za njim tragali lovci.
 
Javno preduzeće "Vojvodinašume" objavilo je 10. novembra upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )