Foto: null

Isprobajte starinske recepte koji su godinama prijali našim bakama i dekama

Sastojci:

 

  • ćureći batak 2 kg
  • 400 gr mlinaca
  • voda
  • so
  • biber
  • italijanska mješavina začina
  • timijan
  • 1 dunja
  • 50 gr suvih šljiva
  • mast



  • Priprema: Pomješajte sve začine i dobro utrljajte ćureće meso. Namažite mašću, dodajte suve šljive, dunju isječenu na komade, poklopite i pecite na 200 C prvih sat vremena. Izvadite meso i prelijte. Vratite u rernu na 180 c još sat vremena. Ponovo izvadite meso i prelijte ga sokom. Vratite u rernu i pecite dok ne dobije zlatnu boju. Još 20-45 minuta. Mlince izlomite, poparite vrelom vodom, ostavite 10 minuta da omekšaju. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz posude, a dodajte u nju mlince i malo zapecite.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )