Foto: Pixabay

Proizvođač pralina iz Osnabrika bankrotirao je treći put. Za to vrijeme zaposleni čekaju mjesecima na plate

Leisieffer Genussmanufaktur GmbH, poznat po visokokvalitetnim kreacijama od čokolade i pralinama, ponovo se suočava sa velikim finansijskim poteškoćama. Kompanija iz Osnabrika u srijedu je podnijela zahtev za stečaj. Ovo je treći put od 2019. godine da je kompanija morala da preduzme ovaj korak.

Advokat Stefan Mikels je određen kao privremeni upravnik za spas kompanije. Oko 150 radnika čeka na plate od avgusta, a sada će za početak dobiti novac od stečaja.

"Advokat  će pokušati da pronađe kupca za kompaniju što je prije moguće", navodi VirtschaftsVoche, prenosi Kurir.

Leisieffer, osnovana 1909. godine, već je 2019. prošla kroz samostalni stečajni postupak. Prodaja američkom investitoru Deel & Vinkler 2020. nije donijela dugoročni uspjeh. Pandemija i povećani troškovi sirovina i energije ponovo su doveli do bankrota 2022. godine.

Logistička grupa Zeitfracht je tada pokušala da preusmjeri kompaniju. Pokušaj je propao i kompanija je ponovo prodata. U julu, Holstein Schoko UG je preuzeo kompaniju iz Osnabrika, ali takođe bez dugoročnog uspjeha.

Novi vlasnik iza Holstein Schoko UG, Diter Mec, već ima iskustva sa korporativnim bankrotima, pošto je prethodno bio menadžer u McTrek-u i finansijski direktor Renoa, koji je takođe podnio zahtiev za bankrot. Ostaje da se vidi da li se uz njegovu pomoć Lajzifer može spasiti.

Naredne nedjelje će biti odlučujuće u tome da li će ponovno pokretanje biti uspješno ili će kompanija morati trajno da se zatvori.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )