Foto: pixabay

Banane su omiljeno voće zaljubljenika u fitnes. Savršen su sastojak svakog smoothija, a i neodoljiv međuobrok.

Iako banane ljudi najčešće drže u posudama sa drugim voćem, to možda i nije najbolji način njihovog skladištenja.

Stručnjak za ishranu dr Tamika Sims tvrdi da bi banane trebalo staviti u frižider kad su zrele.
 
“Mogu se držati na kuhinjskom pultu dok ne sazru, a onda ćete im stavljanjem u frižider produžiti trajnost dok kora ne pocrni”, rekla je doktorka.
 
Prema njenom mišljenju, kad je banana zrela, možete je staviti u kesicu za zamrzivač, pa zamrznuti i onda će trajati do mjesec dana, prenosi Index.hr.
 
“Banane se ne drže u frižiderima u trgovinama. Ako ih prerano stavite u frižider, to može da doprinese da imaju gorak ukus, promjene boju i ne sazriju”, navodi Ministarstvo poljoprivrede SAD.
 
Ako je kora banane oštećena, najbolje je baciti je, napominju američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.
 
“To bi moglo da znači da je pokvarena, kao i da je voće možda kontaminirano mikrobima. Takođe bacite bananu koja je crna, previše mekana ili ima neprijatan miris”, dodali su.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )