Foto: cafe.ba

Isplata penzije za mjesec mart korisnicima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, u okolnostima vanredne situacije usljed sprečavaja širenja pandemije virusa korona, odvijaće se redovno, rekli su za portal InfoBijeljina iz Fonda PIO RS.

"Isplata martovske penzije će početi 10. aprila, što je ustaljeni termin isplate, odnosno desetog u mjesecu za prethodni mjesec“, kazali su iz Fonda PIO RS.

Fond PIO: Veliki broj zahtjeva lica koja ne ispunjavaju uslove ...

Dodaju da se radi intenzivno, od strane Fonda PIO, Ministarstva finansija, Ministarstva saobraćaja i veza, asocijacije banaka i drugih na iznalaženju najoptimalnijeg rješanja kako da penzioneri, kao najstarija generacija, pretežno iznad  65 godina života, koji primaju penziju putem banaka, preuzmu svoju penziju u okolnostima zabranjenog kretanja u periodu vanredne situacije.

Najstariji penzioner Fonda PIO RS ima 107 godina @ InfoBijeljina

„Za korisnike, koji primaju penzije putem pošte, a takvih je znatno manje nego korisnika koji primaju penzije putem banaka, distribuciju će na adrese korisnika izvršiti Pošte Srpske za područje Republike Srpske, odnosno BH i HP  pošte za područje Federacije BiH. Isplata za korisnike Fonda PIO sa prebivalištem u inostranstvu odvija se isključivo putem banaka“, rekli su za portal InfoBijeljina iz Fonda PIO RS.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )