Foto: twitter.com
Objekti koji proizvode hranu, pekare i restorani traže u danima vandredne situacije različite načine kako da sačuvaju svoje radnike, ali i potrošače od širenja virusa, primjenjujući niz mjera, uz one koje je propisala Vlada Srbije.
Vlasnici pekare “Stankoski” u Pančevu nakon proglašenja vandrednog stanja, maštovito su se dosjetili i “otvorili” šalter za kupovinu bureka uz minimalan kontakt sa mušterijama ili kako su ga mnogi nazvali – burekomat.
– Mi smo pozvali majstora i napravili šalter, na jednom mjestu se daje novac i vraća kusur, a ispod njega postoji dio gdje se dostavlja hrana. To smo uradili jer je većina naših stalnih mušterija navikla da kada uđe u pekaru ostane i sjedne da pojede svog obrok, međutim trenutno zbog ove situacije sada to nije moguće. Morali smo da uradimo nešto da sačuvamo naše radnike, kao i mušterije – ispričala je za Blic vlasnica pekare, Svetlana Radaković.
Kako je ona dodala ljudi su čudno reagovali, većina njih je pokušavala da uđe u objekat, koji je sada zaključan i jedino se hrana može dobiti kroz novootvoreni šalter.
– Ljudi teško prihvataju promjene i to da više ne mogu da se sjede unutar objekta. Međutim sada kada su se navikli dolaze samo pozitivni komentari. Nekima je smiješno što smo napisali “burek” i “novac” i obilježili strelicama, ali to smo uradili samo da bi ljudima bilo lakše da se snađu – dodala je vlasnica pekare.