Foto: Screenshot

Divlje životinje su fascinantna stvorenja, ponekad potpuno plaha, a ponekad iznenađujuće hrabra.

Možemo samo da nagađamo šta se dešavalo u trenutku kada je nastao snimak ispod, prenosi N1.
 
Uz pomoć stručnjaka, njihovih istraživanja i skrivenih kamera, danas imamo mnoge uvide u život divljih životinja, ali one nas i dalje iznenađuju, prenosi Metropolitan.
 
Šta se tačno dogodilo ostaje obavijeno velom misterije, ali je autor na snimku napisao da divlje svinje žive u zajednici i da su se životinje najvjerovatnije udružile i krenule u istom pravcu radi bezbjednosti.
 
Divlje svinje (koje su srodnici pripitomljenih) smatraju se opreznim i razumnim životinjama, aktivne su noću.
 
“Svinje i mlade životinje se druže u stadima, kojih u našim krajevima ima 10-30 grla. Odrasli nerastovi su usamljenici”, napisali su iz Lovačkog saveza Slovenije, a ako ćemo po tome zaključiti, na fotografiji su ženke i mlade životinje.
 
Nije jasno da li su životinje na snimku osjetile opasnost , ali je jasno da srndaći miruju u slučaju opasnosti ili uz nekoliko skokova ušuljaju se u žbunje (za razliku od jelena koji počne bježati).
 
"Danju se najradije skriva u vegetaciji, u sumrak se pojavljuje na čistinama i poljima, gdje pase, a zatim se rano ujutro vraća u svoje dnevno stanište", pisali su o srndaći iz Instituta za šumarstvo Slovenije.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )