Foto: srpskainfo.com

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je ocijenio da je Srbija kad se podvuče crta, dobro prošla u borbi protiv korona virusa sa smrtnošću oko dva odsto i da će poslije Slovenije, i Srbija vjerovatno uskoro proglasiti kraj epidemije korona virusa.

Dačić smatra da će virus Kovid-19 biti centralna tema predsjedničkih izbora u SAD, odnosno porijeklo virusa i odnos sa Kinom, kao i da će po tom pitanju Bijela kuća voditi borbu sa globastima kao što su, kako kaže, Bil Gejst, istraživači da Instituta Hopkins.

Dačić je za TV Hepi, govoreći o diplomatskim aktivnostima Srbije, rekao da će uskoro biti otvoren konzulat u Monaku i podsjetio da je počasni konzul zemlje stric Novaka Ðokovića.

Dačić je rekao da je Srbija treba da u diplomatiji što više ”koristi svoje brendove” kao što je srpski teniser Novak Ðoković.

– Novak je uvijek pitao šta možemo da uradimo, radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova. Mnogi svjetski državnici su me pitali za njega, a ja sam ga zvao da im pošalje lopticu ili reket sa autogramom – istakao je Dačić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )