Foto: instagram

Od kada su, prošle godine, mediji u Srbiji saznali da je Dane Đujić, momak koji se na Instagramu potpisuje kao GlitteryDane (Šljokičavi Dane), praunuk četničkog vojvode i popa Momčila Đujića, njegov profil postao je pravi hit na društvenim mrežama. Sudeći po njegovim objavama, Dane ne haje puno za prošlost, lik i djelo svog pradjede.

Kroz fotografije, ali i kroz opis njegovog profila na Instagramu "Kad si u dilemi, samo dodaj šljokice", Dane pokazuje svoju strast prema šminkanju, kostimima, kao i pripadnost LGBT populaciji.

One koji Daneta podržavaju ne šokira nijedna njegova objava, dok je srpskoj javnosti i te kako interesantan njegov način života. Kada je Dane postavio slike iz zabavnog parka, na kojima je u prvom planu njegova zadnjica, odnosno, šorts zlatne boje dok sjedi na jednoj od igračaka na vrtešci, nizali su se negativni komentari.
 
 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dane (@glitterydane)

Pisali su mu, između ostalog, da "šljokicama i zlatu tu nije mesto", dok se ostali uglavnom pitaju šta bi na sve ovo rekao Danetov pradjeda Momčilo Đujić.

Naime, Momčilo Đujić, srpski svještenik, proglašen je za “četničkog vojvodu”, i predvodio je značajan dio četnika na području sjeverne Dalmacije i zapadne Bosne tokom Drugog svjetskog rata. Nakon rata emigrirao je u Ameriku i stacionirao se u Kaliforniji, gdje i danas žive njegovi potomci. Momčilu su nove jugoslovenske vlasti u odsustvu sudile i osuđen je za ratne zločine uz optužnicu za kolaboraciju i odgovornost za smrt oko hiljadu i po ljudi u toku rata.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )