Foto: Tanjug

Nasilno i jednostrano odvajanje Kosova i Metohije od Srbije, kao i njegovo priznanje od strane zapada, pod aktivnim učešćem Austrije koja je kršila svoju neutralnost, otvorilo je Pandorinu kutiju, ocijenio je David Štokinger, funkcioner Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).

Štokinger je naglasio da je to stvorilo presedan koji je ugrozio međunarodno pravo i međunarodne odnose.
 
“Još se sjećam kada smo tada mi iz Socijaldemokratske omladine i mirovnog pokreta zbog svog dosljednog stava da je Kosovo Srbija bili ismjevani, čak i napadani. Mi smo još tada znali šta će uslijediti. Još jednom smo bili u pravu”, istakao je on na svom Fejsbuk profilu.
 
Sada, kako je konstatovao, sve se vraća licemjerima i revizionistima istorije. Štokinger je naglasio da je sada važno da se ulože napori kako bi se postigla deeskalacija.
 
“Otvoreni rat nije opcija kako za Rusiju, tako ni za ukrajinski narod. Ako se sagleda razvoj proteklih godina, a prije svega poslednjih nedjelja i mjeseci, vidjeće se da je Moskva natjerana u trenutnu situaciju, iako je odluka o priznanju dva regiona međunarodno pravno više nego upitna”, poručio je on.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )