Foto: Mondo

Vasilije Micić, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić i Nikola Jokić činili su startnu petorku Srbije.

​Košarkaši Srbije završili su takmičenje na ovogodišnjem Evrobasketu nakon što su večeras u osmini finala poraženi od Italije 94:86.
 
Srbija je prethodno "izrešetala" sve rivale u grupi, ali na pobjednički niz ekipi Svetisla Pešića stali su "Azuri".
 
"Orlovi" su odlično startovali, imali su osam poena prednosti u prvoj četvrtini, seriju od 12:0, što je nagovijestilo da tokom čitave utakmice neće biti problema.
 
Ipak, druga četvrtina donijela je mnoštvo komplikacija za Srbiju.
 
Italijani su namučili Srbiju, pogađali su trojke, ali kada je bilo potrebno izabranici Pešića zaigrali su kako treba, odbranili nalet "Azura" za miran odlazak na odmor sa +6.
 
Što se tiče treće četvrtine, burno je bilo i na terenu i van parketa. Italija je ostala bez selektora Đanmarka Poceka, poslije dvije tehničke greške klupe. Dobili su "Azuri" ovu dionicu, demonstrirali odličan šut sa distance, i smanjili prednost Srbije na samo +2.
 
U posljednoj, četvrtoj rundi Srbija je doživjela teški debakl. Italijani su ređali trojke, dok Srbija ništa nije mogla da pogodi. Ređao se promašaj za promašajem, pa je Srbija ostala bez nade da se vrati u meč. 
 
Najefikasniji u redovima Srbije bio je Jokić sa 32  poena, dok je kod Italije prednjačio Spisu sa 22 poena.
 
Italijani će se za polufinale boriti sa Francuskom, koja je juče nakon produžetka savladala Tursku 87:86, a ovaj meč je na rasporedu 14. septembra.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )