Foto: srpskainfo.com

Fudbaleri Partizana i Zvezde odigrali su nerješeno 1:1 u utakmici 11. kola Super lige Srbije, pa je i nakon ovog derbija, razlika na tabeli ostala nepromijenjena, crveno-bijeli su zadržali osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Partizan je poveo već u 4. minutu. Sejduba Suma je iskoristio grešku mladog štopera Zvezde, oduzeo mu loptu i proigrao FIlip Stavanovića koji je sam bio na drugoj stativi. Borjan je krenuo da mu skrati ugao, ali je Stevanović bio neometan i iskosa sa desne strane pogodio mrežu Milana Borjana.

Samo pet minuta kasnije još jedna smušena reakcija odbrane Zvezde. Aleksandar Miljković je primio loptu na petercu, ali je Eraković uspio da izblokira beka crno-bijelih.

Od ovog trenutka Crvena zvezda je zaigrala mnogo bolje, a prvu priliku su imali u 17. minutu. Kataji je odlično prošao i sa gol aut linije ubacio loptu u sredinu, ali su intervenisali odbrambeni igrači Partizana.

U završnici prvog dijela, u 41. minutu stopostotna prilika za Partizan. Pobjegao je Lazar Marković mladom Erakoviću, vodio loptu i umjesto da šutne sačekao je da ga štoper Zvezde sustigne i omete. Šutirao je potom očajno Marković, lopta nije bila ni blizu gola.

Ofanzivno i rizično ušli su gosti u nastavak meča. Velika šansa za Crvenu zvezdu, zagužvalo se pred golom Partizana u ovim momentima. Marko Gobeljić je bio u prilici, pao, pridigao se i šutirao, prošla je lopta ispod Stojkovićeve ruke i udarila u stativu.

U 74. minutu Crvena zvezda je stigla do izjednačenja, strijelac je bio Katai iz penala. Prethodno je Jojić povukao Sanega i potpuno opravdano je sudija Simović pokazao na bijelu tačku. Međutim, ono zbog čega su crno-bijeli protestvovali je korner koji je dosuđen za Zvezdu, a koji je prethodio ovom penalu.

Dobru priliku crno-bijeli su imali u 90. minutu. Lutovac je ubacio loptu sa desne strane, Suma je pokušao petom, ali je lopta otišla pored gola.

U 93. minutu Zvezda je ostala sa igračem manje. Sanogo je faulirao Lazara Markovića kod šesnaesterca Partizana, a sudija Novak Simović mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )