Foto: Avaz

Sinoć je u budvanskom kafiću ubijen visokopozicionirani član škaljarskog klana Milić Minja Šaković. Budvanska policija pronašla je na mjestu zločina torbicu sa pištoljem kojim je pola sata prije ponoći ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković, pišu Vijesti.

Muškarac srednjeg rasta koji je bio obučen u bijelu košulju i imao bijeli kačket snimljen je na video nadzoru obližnjeg ugostiteljskog lokala, a inspektori analiziraju snimke. Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, su ispričali da su vidjeli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.
 
Muškarac počeo brzo da se kreće i prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću. Kako je Vijestima rečeno ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik, a potom još dva puta pucao u već mrtvog Podgoričanina.Ukupno je ispaljeno je osam metaka.
 
Nije prvi put da su pokušali da ga ubiju

Prema saznanjima crnogorskog lista Pobjeda od prije tri mjeseca tim operativaca imao je informaciju da je nekoliko osoba ilegalno ušlo u Crnu Goru i da ima komunikaciju sa sumnjivim osobama koje su navodno bliske kavačkom klanu. Sa njihovim praćenjem pocija je posumnjala da se sprema ubistvo i to ni manje ni više – nego Minje Šakovića.
 
Zbog višegodišnjeg rata škaljarskog i kavačkog klana Šaković je, kažu upućeni, bio veoma oprezan. Rijetko je izlazio iz kuće, a koristio je samo blindirani automobil i kretao se samo u pratnji obezbjeđenja
 
Pošto Šaković već duže vrijeme krio i vodio računa da ne napušta kuću, jedini način koji je ova grupa vidjela kao navodno rešenje je da iznajmi stan nedaleko od njegove kuće i da tako, kako se sumnja, vreba žrtvu. Oni su pratili njegove navike i planirala da ga, kad izađe u dvorište kuće, iz obližnje zgrade, kako se sumnja, likvidiraju mecima iz snajpera.
 
Inspektori su otkrili "štek" stanove ove grupe, pronašli automobile koje su koristili u pripremanju izvršenja najtežeg zločina, motor kojim su ubice navodno trebale da pobjegnu, oružje, municiju, kriptovane telefone, falsifikovana dokumenta, novac, benzin kojim su planirali da unište dokaze.

Izvori bliski istrazi navode da su svi članovi ove grupe poznati crnogorskim i srpskim istražiteljima i da su navodno bliski kavačkom klanu.
 
Šaković dobro poznat policiji

Inače, Milić Šaković je od ranije poznat istražiteljima jer ima popriličan dosije. Uhapšen je početkom februara 2019. godine u hotelu "Hilton". Teretio se da je u martu 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića, zbog čega je bio u Istražnom zatvoru u Spužu. Osim Šakovića, prijavom su bili obuhvaćeni pokojni Igor Dedović i Jovan Vukotić, koje bezbjednosni sektor označava kao vođe "škaljaraca".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )