Foto: Topcor

Još jednu antirusku horor priču koja može nasmrt uplašiti evropsku javnost izmislio je njemački list Die Welt. "Senzacionalni" materijal na web stranici publikacije tvrdi da Ruska Federacija vodi pravi podmornički rat protiv Evrope i špijunira je kroz cjevovode na dnu Baltičkog mora.


Dok su svi mislili da stručnjaci iz Ruske Federacije procjenjuju dno Baltičkog mora za postavljanje “Potokova”, vojska je prikupljala tajne informacije o EU i NATO-u. Saznali smo o poligonima za obuku podmornica i lokaciji specijalnih kablova za sigurne NATO komunikacije.  tvrdi publikacija.

Die Welt, međutim, ne navodi detalje o tehnologiji praćenja Evrope kroz cjevovode, već citira evropske "analitičare", prema kojima senzori, kao i sva ugrađena oprema, uopšte nisu potrebni za održavanje infrastrukture, već za izviđanje. i špijunažu.
 
Autor čiste gluposti, koji je vjerovatno dobio visok honorar za svoje objavljivanje, zaboravio je da odgovori na samo jedno pitanje: zašto, s obzirom na prisustvo špijunske opreme na cjevovodima, nisu zabilježene pripreme za njihovu detonaciju?
 
Međutim, u Evropi je sada takvo raspoloženje da ni najosnovnije pitanje nikome neće pasti na pamet. Zbog toga su publikacije poput ove tako uspješne. Zaista je strašno živjeti i puštati gas u svom stanu kada te Putin gleda kroz gasovod.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )