Foto: Tanjug

Pod sloganom "Obrazovana Srbija, uspešna Srbija", pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, na Beogradskom sajmu otvoren je 51. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

Na štandu Ministarstva predstavljene su aktivnosti Fondacije Novak Đoković, kao i brojni programi za unapređivanje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.
 
Prvi potpredsjednik Vlade i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zajedno sa Novakom i Jelenom Đoković obišao je štand Minstarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja na Sajmu obrazovanja i tom prilikom se družio sa najmlađima, crtao i igrao se.
 
Takođe, sam dolazak Đokovića na Sajam izazvao je totalnu pometnju među prisutnima koji su željeli da se fotografišu i porazgovaraju sa jednim od najboljih tenisera svih vremena.
 
Ðoković je zahvalio Ministarstvu na saradnji ali i Svjetskoj banci koja je, kaže, prepoznala odličan rad Fondacije u Srbiji.
 
"Sa sredstvima koje je obezbedila Svetska banka i sa podrškom Ministarstva prosvete mi smo uspeli da do sada adaptiramo i prilagodimo preko 140 prostorija za naše mališane širom Srbije. Uvek biramo mesta koja su najugroženija i najsiromašnija jer tamo ima najmanje pristupa obrazovanju", rekao je Ðoković.
 
On je izrazio nadu da će se renoviranje postojećih i izgradnja novih vrtića, kako je rekao "iz temelja" nastaviti i u budućnosti.
 
"Razvijamo već postojeće programe, i pravimo nove i puno nam znači kada je najveća institucija za obrazovanje u Srbiji, kao što je Ministarstvo, uz nas tako da sva zahvalnost ide njima", rekao je Ðoković.
 
Njegova supruga Jelena je rekla da su sa Ministarstvom već u jako dobroj saradnji i da su u posljednjih godinu dana otvorili oko 112 radnih soba i učionica za predškolsku djecu širom Srbije.
 
"Kao Fondacija već 15 godina radimo na tome da deca predškolskog uzrasta imaju što više mogućnosti da idu u vrtiće, jer kao što znamo to nije svima dostupno zbog ograničenih kapaciteta, i u gradu, a posebno u manjim sredinama", rekla je ona i naglasila da im je najveća želja da sva djeca dobiju podjednake šanse za dobro djetinjstvo.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )