Foto: Blic.rs

Srbija je u "ratu" za vakcine izašla kao pobjednik, izjavio je danas predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i poručio da je vakcinacija ključno pitanje oko kojeg da postoji konsenzus, bez obzira na sve političke razlike.

Dačić je prenio da mu je predsjednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister u razgovoru koji su juče vodili povodom nastavka međustranačkog dijaloga, rekao da je u njemačkoj štampi vidio da je Srbija šampion u procesu vakcinacije.

– Kad takvu konstataciju čujete od predsjednika Spoljnopolitičkog odbora u uslovima kada se to nije očekivalo, drago mi je. Očekivalo se da zemlje koje nisu članice Evropske unije imaju problema u snabdijevanju vakcinama, a nabavka u Srbiji pokazuje odgovoran odnos države prema tom pitanju – rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je poručio da je sada najvažnija stvar da se sprovede masovna vakcinacija kako bi se stvorili uslovi da se Srbija vrati svakodnevnom životu.

– Čuli smo direktora Svjetske zdravstvene organizacije koji kaže da se maltene vrši genocid u oblasti nabavke vakcina. Svi dogovori koji postoje da se vakcina ravnomjerno raspoređuje su propali. Mi imamo prijatelje na svim stranama i to su uspjesi naše spoljne politike – rekao je Dačić.

Kaže da je bilo predrasuda prema ruskim i kineskim vakcinama, te da su i jedna i druga pokazale da se nalaze visoko kada je riječ o kvalitetu.


 


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )