Foto: OSS

Srpske odbojkašice po povratku sa Olimpijskih igara izjavile su da im je bila velika čast da nastupaju za reprezentaciju i da osvoje bronzanu medalju u Tokiju.

Po slijetanju na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, na konferenciji za štampu obratili su se selektor Zoran Terzić, kao i odbojkašice Maja Ognjenović, Tijana Bošković.

– Hvala vam što ste došli i priredili doček. Što se tiče turnira, nije bio lak, prije nego što smo krenuli, pričali smo o grupi, o četvrtfinalu, o ambicijama i ciljevima, ali samo mi znamo sa kakvim smo se preprekama susreli do bronze. Za nijansu je rezulat lošiji u odnosu na Igre u Riju, ali ovo sija zlatnim sjajem.Ne bih pretjerano govorila o negativnim stvarima, ali sam turnirski sistem, pa protivnici u grupi, pa onda i poraz od SAD koji smo teško podnijeli, sve je bilo teško. Srećni smo i ponosni što smo zabilježili ovakav rezultat, ovo je tim koji piše istoriju ženske odbojke i privilegija je biti dio istog – istakla je Maja Ognjenović.

Tijana Bošković je vodila ovu ekipu do medalje.

– Čast je i privilegija biti dio nacionalnog tima i izuzetno smo motivisane kada igramo za reprezentaciju. Težak poraz bio je u polufinalu, ali mi je drago što smo skupile redove za treće mjesto, vratile se sa medaljom i obradovale čitavu naciju – dodala je Tijana Bošković.

Selektor Terzić imao je samo riječi hvale za svoje izabranice.

– Ova medalja je sigurno jedna od najvećih koje smo osvojili, zbog toga što smo uspjeli u teškoj situaciji da dođemo do nje.

Važna stvar je da rezultat reprezentacije ne karakteriše samo mjesto, već cjelokupna priča, pripreme, ponašanje u selu, na terenu, van njega itd. Taj neki ponos koji postoji kod mene dugo, sad je eskalirao na ovim Igrama upravo zbog toga što je reprezentacija pokazala kako sportska ekipa treba da se ponaša. Po ovim devojkama može knjiga da se napiše i da se da sportskim ekipama da uče kako ekipa treba da funkcioniše. Što se tiče Evropskog prvenstva koje nas čeka za deset dana, to je takmičenje koje je manje od OI, ne znam da li je mnogo slabije, ali se ne vrednuje toliko. Međutim, motiv svima nama će biti to što se igra u Beogradu i nakon deset godina imamo priliku da igramo pred našom publikom i zato je motiv veliki do neba.

Želimo da opet odigramo fenomenalno finale, kao prije deset godina i ako Bog da da se okitimo zlatnom medaljom – zaključio je selektor Terzić.

Svečani doček je sutra u 21 čas.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )