Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da raspolaže uvjeravanjima da je kineska država odlučila da prihvati obveznice Republike Srpske kao instrumente garancije i finansiranja.

"Obično su svi usmjereni na Zapad, ali od prije dva dana raspolažemo uvjeravanjima da je kineska država i vlast odlučila da kao instrumente garancije i finansiranja prihvati obveznice Republike Srpske. Čak nam nude da izvode radove na izgradnji auto-puteva da mi emitujemo obveznice", rekao je Dodik na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske" za 2022. godinu, prenosi Srna.

On je dodao i da se pokušava izaći na kinesko tržište i stvoriti alternativa za sve. Očigledno da naš izbor mora da bude i jedna i druga strana, mi ne možemo ostati zatvoreni", istakao je Dodik.

On je naglasio da je privreda Republike Srpske u prošloj godini ostvarila dobit veću od tri milijarde konvertibilnih maraka i dodao da se time treba ponositi jer je to ostvareno u nestabilnim okolnostima.

Naveo je da je u januaru pokrivenost uvoza izvozom bila 97,4 odsto, a da je želja je da ta pokrivenost pređe 100 odsto, prenosi RTRS.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )