Foto: herceg

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je ponosan i srećan što se srpska trobojka danas vijori svuda gdje živi srpski rod i što Republika Srpska zajedno sa Srbijom slavi veliki praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

"Republika Srpska, Srbija i cijeli srpski narod danas slave Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovo je dan svih Srba", napisao je Dodik na svom Twitter nalogu.
 
Dodik je naglasio da su Srbi uvijek težili slobodi i jedinstvu i da je u toj borbi srpski narod podnio ogromne žrtve, koje obavezuju da se snažnije čuvaju vrijednosti koje su vijekovima baštinili naši preci.
 
On je rekao da je sveukupni napredak srpskog naroda moguć samo kada je zajedno, složan, okupljen oko Crkve, čuvajući svoj identitet, pismo, kulturu, običaje, vjeru, krsnu slavu, da samo tako može savladati sve izazove.
 
"Čestitam našem narodu praznik uz želju da ga još dugo u radosti zajedno proslavljamo. Živjela Republika Srpska! Živjela Srbija!", poručio je Dodik.
 
Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )