Foto: glas srpske

Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu otvoreno je svečano u sportskoj dvorani u Istočnom Novom Sarajevu.

Kiša, vjetar i loše vrijeme nisu omeli organizatore Svjetskog prvenstva, koji su već imali spreman plan u slučaju vremenskih neprilika, kao ni same bicikliste koji su pred svečano otvoranje ulicama Istočnog Novog Sarajeva vozili timski hronometar. Do zlatne medalje stigla je Slovenija u sastavu Laura Šimenc, Matej Lovše, Dean Bratuš i Andrej Žavbi. Drugoplasirana je u cilj stigla reprezentacija Kanade u sastavu Sergei Maksimenko, Brus Bird, Dorel Pop i Esta Bovil, dok je treće mjesto pripalo timu Češke u sastavu Tomas Vrbka, Monika Simonova, Vaslav Vodička i Ludek Blinka.
 
Svjetsko amatersko prvenstvo je u odličnom ambijentu pred oko 1.000 gledalaca zvanično otvorio srpski član predsjedništva, Milorad Dodik. On je naglasio da je velika stvar za Republiku Srpsku što je ovakva manifestacija stigla kod nas.
 
- Izuzetna mi je čast što je jedan ovako veliki događaj došao u Republiku Srpsku. Nadam se da će se svi osjećati lijepo i ovo samo prvenstvo je jedna pobjeda, a prava pobjeda će biti ukoliko nam se biciklisti budu vraćali nakon ovog šampionata. To bi značilo da smo napravili odličan posao u organizaciji i da su takmičari zadovoljni onim što smo im ponudili. Želim da svečano otvorim šampionat i svim učesnicima poželim mnogo sreće, rekao je srpski član predsjedništva, Milorad Dodik.
 
Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Sonja Davidović, istakla je da je Republika Srpska zemlja velikog potencijala, u koju ljudi trebaju da se vrate.
 
- Zadovoljstvo mi je što sam večeras ovdje u Istočnom Sarajevu. Republika Srpska je zemlja velikog turističkog potencijala i ovo je jedna prilika da posjetioci vide šta to mi možemo da pružimo i da nam se vrate ponovo. Poželjela bih sreću svima  i da sve prođe u najboljem redu, istakla je ministrica Sonja Davidović.
 
Direktor Svjetskog prvenstva, Vladimir Kuvalja, naglasio je da je ovo još jedna odlična promocija turističkih potencijala koje Republika Srpska može da pruži. On se ovom prilikom zahvalio svima koji su na neki način dali doprinos organizaciji samog prvenstva.
 
- Želim da se zahvalim srpskom članu predsjedništva Miloradu Dodiku, gradonačelniku Istočnog Sarajeva, Ljubišu Ćosiću, načelnicima svih opština u kojima se trka održava, Mupu Republike Srpske, Olimpijskom centru Jahorina i svima ostalima koji su dali svoj doprinos organizaciji i bez kojih organizacija ove trke ne bi bila moguća.
 
Sutra je na prvenstvu slobodan dan, a u subotu nas čeka Media fondo koja startuje u 11 časova ispred dvorane u Istočnom Novom Sarajevu, a takmičari će prevesti 100 kilometara, dok je cilj na Jahorini. U nedjelju je veliko finale, Granfondo trka koja počinje i završava na istom mjestu kao u subotu, s tim da će biciklisti voziti 135 kilometara.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )