Foto: Arhiva

Varnice između predsjednika Republike Srpske i ambasade SAD sjevnule su nakon kritike Dodikovog govora prilikom polaganja zakletve


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

Američki ambasador je naš gost, i jednog dana će i on otići kao mnogi prije njega, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na Tviteru.
 
Dodik je tako odgovorio na kritike ambasade SAD koja je poslije njegovog govora prilikom polaganja zakletve navela da je "secesionistička retorika opasna, neodgovorna i antidejtonska".
 
Predsjednik Republike Srpske je, naime, prilikom preuzimanja dužnosti u Banjaluci zaprijetio da će, ukoliko neko dirne imovinu tog entiteta, predložiti da se Republika Srpska odvoji od Bosne i Hercegovine.
 
Američka ambasada tada je poručila je da je ta zemlja uvijek podržavala i da će nastaviti da podržava teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter BiH.
 
A, kako je iz ovog diplomatskog predstavništva rečeno za televiziju N1, "upravo zbog izjava poput ove Milorad Dodik je sankcionisan od SAD."

"Uz sve uvažavanje SAD kao velike sile i njene uloge u svijetu, potpuno je neprimjereno da nam jedan ambasador, Majkl Marfi, određuje kako treba da se ponašamo i šta smijemo da kažemo", napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na Tviteru.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )