Foto: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kritikovao je BHRT zbog zbog programske šeme prenosa utakmica sa Svjetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Kataru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BHRT, onemogućavajući svim građanima, a posebno u Srpskoj, gledanje svih utakmica na Svjetskom prvenstvu u fudbalu "još jednom potvrdio da je servis samo muslimana i da kao takav ne treba da postoji".
 
Dodik je istakao da su, odlukom da prenos 18 utakmica ustupe samo jednom telekom-operateru (BH telekom), "direktno prekršili zakon i dodatno se identifikovali kao servis samo jednog naroda u BiH".
 
"Srpska navija za Srbiju i nama utakmice Srbije može komentarisati samo onaj ko otvoreno navija za Srbiju", naveo je Dodik na "Tviteru".
 
Šta BHRT prenosi, a šta ne?
Od 64 utakmice na Mondijalu, 46 jeste ili će biti uživo prenoseno na BHRT i dostupno svim građanima BiH.
 
Ostale utakmice biće prenošene uživo na "Mojoj TV", platformi BH Telekoma koja je partner BHRT u ovom projektu i samo gledaoci koji svojim domovima imaju pakete BH Telekoma mogu gledati Svjetsko prvenstvo u kompletu.
 
Ostali će biti uskraćen za skoro trećinu televizijskih prijenosa uživo iz Katara, objavili su mediji ranije.

"Moja TV" platforma uživo će prenositi 12 utakmica iz grupne faze takmičenja, od kojih su po dvije utakmice Brazila i Španije, po jedna Francuske, Engleske, Argentine, Portugala, Holandije.
 
Ista platfomra će prenositi uživo i četiri susreta osmine finala, te dva susreta četvrtfinala, a neki od tih susreta bi mogli biti pravi spektakli ako se ukrste Njemačka i Belgija, Španija i Belgija, Holandija i Engleska, Argentina i Engleska, Francuska i Engleska.
 
U slučaju da Srbija bude prva u svojoj grupi (G), utakmica osmine finala sa konkurentom iz grupe H takođe neće biti prenošena na BHRT-u. U slučaju da bude druga, onda hoće.
 
Utakmice koje će biti uživo na "Moja TV" kanalu će biti emitovane u snimku na BHRT istog dana. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )