Foto: Screenshot

Selektorka mladih košarkašica BiH oglasila se poslije afere "tri prsta" u javnosti.

Ženska pionirska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u centru skandala već duže od 24 sata zbog optužbi mladih banjalučkih košarkašica Milice Bosnić i Teodore Gvozden da su bile izložene mobingu na nacionalnoj osnovi, a sve navodno zbog selektorke Jasne Sliško.
 
Banjalučki klubovi su u dopisu objasniji da je njihovim igračicama, inače srpske nacionalnosti, bilo "najstrože zabranjeno da dižu tri prsta (palac, kažiprst i srednji prst) prilikom pogotka šuta za tri poena", uz poruku da će im ako to bude urađeno - biti odsječena ruka. Nije potrebno mnogo da bi se zaključilo da je sporan "srpski simbol" koji je navodno selektorka Sliška željela da skloni iz multinacionalne reprezentacije, pa se povodom cijele afere i sama oglasila.
 
"Jedino što sam naredila jeste da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas niko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! I kada je zastava moje zemlje u vazduhu, tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gdje sam ja odgovorna", poručila je Jasna Sliško putem Instagrama.

Takođe, u optužbi na račun selektorke Sliško spominjalo se da je zabranila košarkašicama da se "prekrste prilikom ulaska u igru", dok je navodno bio puštam i film o Srebrenici dok su se vraćali sa jednog od putovanja sa reprezentacijom.
 
"Teodora je mojoj drugoj kćerki napisala da se boji selektora, da pomišlja da svašta sebi uradi. Meni je rekla da joj je Sliško ubila volju, ne za košarkom, već za životom?! Bilo mi je teško, tješila sam je, govorila da izdrži, uprkos svemu. Moje dijete je bilo izloženo pravom psihičkom mobingu, bojala se. Igračicama se sugerisalo da se mora navijati za BiH protiv Srbije, da se ne smije aplaudirati Lani Brenjo, koja je sa Srbijom osvojila zlato... Dijete je bilo 'ubijano u pojam'. Što se tiče ostavljanja na granici, Sliško je rekla Teodori da izađe iz autobusa mimo njene želje, pa je majka Milice Bosnić dovezla u Banjaluku. Šokirala sam se kad me je žena nazvala i javila mi da je pokupila dijete, a meni ništa Sliško nije javila", ispričala je majka mlade košarkašice Teodore Bosnić za "Glas Srpske" kada je izbila afera u BiH.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )