Foto: ANDREJ CUKIC/EPA

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u intervju za "Njujork tajms" objasnio šta je želio da postigne sa “Adria turom”, te ističe da je svjestan da je zaslužio kritike.

Srpski igrač je pojasnio izjavu oko vakcinacije i opisao iskustvo sa virusom.

Đoković je rekao da prihvata dio krivice za dešavanja na Adria turu.

– Pokušali smo da organizujemo nešto sa najboljim namjerama. Tačno je da je neke stvari trebalo da uradimo drugačije, ali da li ću zauvijek biti krivac za greške koje su napravljene. OK, prihvatiću to, jer je to jedino što mogu da uradim. Da li je fer ili ne, ne znam, ali znam da su naše namjere bile čiste i da imam mogućnost da organizujem Adria tour ponovo bih to uradio -rekao je Đoković.

On ističe da bi samo uradio neke stvari drugačije.

-Slažem se da nije trebalo da idemo u diskoteku. To su organizovali sponzori, pozvaIi su igrače, bili smo opušteni. Radili smo sve što je dozvoljeno, pratili smo pravila. Iskreno – ne mislim da sam uradio ništa loše, ali sam postao žrtva lova na vještice.

Đoković je i sam bio zaražen na turu.

– Pridržavao sam se upustava. Slikali su mi pluća, testiran sam i sve je u redu.

Nakon preležane korone odlučio je da igra u SAD, na Sinsinati Mastersu i US openu gdje će ipak biti u čudnom okruženju jer nema dva glavna rivala Rodžera Federera I Rafaela Nadala.

–Bio sam blizu odluke da ne dođem, ali želim da igram. Ne osjećam strah, jer da ga osjećam ne bih bio ovdje. Ipak, realnost je takva da je sve nepredvidivo, sve može da se dogodi i na terenu i van njega. Nema dvije istinske legende, koje će mnogo nedostajati. Ali, njihovo odsustvo neće umanjiti značaj turnira, jer će igrati najveći broj najboljih igrača.

Đoković je pojasnio- svoj stav o vakcinaciji.

-Moje izjave su izvučene iz konteksta. Ja nisam protiv svih vrsta vakcina. Moj problem sa vakcinom je da me neko tjera da unesem nešto nepoznato u moj organizam. To ne želim, to nije prihvatljivo. Ali, ko sam ja da pričam o vakcinama na način da sam isključivo protiv, pored svih ljekara svijeta, koji su posvetili živote spasavajući živote ljudima. Ipak, kako možemo da mislimo da vakcina može da riješi ovaj problem, kada, kako sam razumio, ovaj virus konstantno mutira-rekao je Đoković.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )