Foto: kurir

Dječak (14), koji je ubio devet drugova i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", biće doveden u zgradu Specijalnog suda gdje će svjedočiti u postupku protiv njegovih roditelja, Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i protiv instruktora u streljani Nemanje Marinkovića.

Podsjetimo, dječak ubica je saslušan kao svjedok u istazi koja je vođena protiv njegovog oca prije podizanja optužnice. Kako je Kurir pisao, on je tada saslušan putem video linka koji je uspostavljen sa bolnicom u kojoj je od 3. maja prošle godine.

Pored njega je tada, osim jednog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i psihologa, sjedela i majka Miljana Kecmanović. Međutim, Miljana je kasnije optužena, pošto je na jednoj čauri u učionici istorije pronađen njen DNK - podsjeća sagovornik Kurira i dodaje da ovog puta majka neće moći da sjedi uz maloljetnog ubicu koji je počinio jeziv zločin.

Sagovornik pomenutog portala navodi i da će sudija, na samom početku pitati dječaka ubicu da li želi da svjedoči u postupku protiv oca i majke.

- Iako je svedočio tokom istrage, on sada može da donese i drugačiju odluku i da odluči da ne svedoči. Ukoliko odluči da svedoči, biće u obavezi i da odgovori na pitanja koja za njega imaju tužioci, advokati, optuženi roditelji kao i zastupnici ali i sami roditelji ubijene dece - objašnjava sagovornik Kurira.

Ovo će biti prvi put da dječak izađe iz psihijatrijske klinike poslije zločina 3. maja 2023. godine.

Suđenje je, bez prisustva javnosti, zakazano za 8. oktobar i biće održano u najvećoj sudnici u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj.

U sudnici će biti smješten u staklenu, zatamnjenu "kućicu" za zaštićene svjedoke.

Dječak će tako moći da vidi sve, dok njega niko neće moći da vidi. Sudija, optuženi, advokati i porodice žrtava slušaće dječaka preko zvučnika.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )