Foto: srpskainfo.com

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u noći s četvrtka na petak (31. juli) u 01.20 sati dva migranta su uz prijetnju nožem opljačkali jednu osobu.

Kako su iz MUP KS naveli opljačkana je osoba inicijala A.K. iz Sarajeva. Rečeno je da je počinjeno krivično djelo Razbojništvo.

– Tom prilikom je otuđen novčanik s ličnim dokumentima i određenom količinom novca. O navedenom je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca – saopšteno je iz MUP KS.

Naime, na društvenim mrežama se šire informacije da su tu noć napadnute dvije djevojke.

Isto je potvrđeno i redakciji portala Klix kojoj se javio jedan građanin i naveo da su navodi istiniti jer lično poznaje navedene djevojke.

– Jedna od napadnutih djevojaka čak i radi za organizaciju koja pomaže migrantima da imaju osnovne potrepštine poput hrane, vode i higijenskih proizvoda. Jedna djevojka je ‘zaradila’ rez na vratu jer je upotrebio nož kojim joj je iscijepao i odjeću – rekao je građanin koji se javio redakciji portala.

Dodao je da su migranti, nakon što su opljačkali jednu od djevojaka pobjegli u pravcu Kovačića.

– Od tada im se gubi svaki trag, a djevojkama je tu noć pomoć pružio momak koji se vozio biciklom. Otuđena je torba i u njoj lični dokumenti i novac. Shodno navedenim događajima, djevojke su preživjele neviđen teror i plaše se izaći napolje – rekao je.

Bitno je istaći da ovo nije prvi slučaj da se ovakve vrste napada dešavaju na Vilsonovom šetalištu pogotovo u noćnim satima kada je njegov veliki dio pod potpunim mrakom, samim time nepregledan i nesiguran.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )