Foto: nezavisne.com

Protiv Nedima Hasukića iz Gradačca Kantonalno tužilaštvo ZDK podiglo je optužnicu koja ga tereti da je krajem prošle godine, tokom vožnje sa poznanikom M.A., fizički napao vozača otimajući mu novčanik, zbog čega je M.A. u tunelu zaustavio auto i pobjegao, a optuženi nastavio voziti njegov automobil.

Takođe ga terete da je nanio povrede policajcu koji ga je kasnije pokušao uhapsiti.

Hasukića, koji je i ranije osuđivan, terete za krivična djela razbojnička krađa, oduzimanje tuđe pokretnine, izazivanje opšte opasnosti i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Prema optužnici, sve se desilo 2. decembra prošle godine, kada je optuženi bio suvozač u polu koji je vozio njegov poznanik M.A. iz Doboja prema Zenici.

"Pod uticajem opojne droge bromazepam fizički je napao M.A. nakon što je odbio kupiti određene stvari koje mu je on nudio na prodaju. Šakom mu je zadao dva udarca u glavu, a u nastavku vožnje, kada je kod mjenjača ugledao njegov novčanik, uzeo ga je u namjeri da ga prisvoji", navodi se u optužnici.

Kada ga je M.A. pokušao spriječiti, optuženi mu je uvrnuo ruku, a potom ga je Hasukić šakom nekoliko puta udario u stomak i rebra, iako je bio svjestan da M.A. može izgubiti kontrolu nad vozilom i ugroziti druge učesnike na putu.

"M.A. je zbog udaraca izgubio kontrolu prelazeći naizmjenično sa svoje desne na lijevu saobraćajnu traku, kojom su se kretala vozila iz suprotnog smjera. Vozači su kočenjem i izmicanjem u desnu stranu izbjegavali sudar, istovremeno ga upozoravajući svjetlosnom i zvučnom signalizacijom", navodi se u optužnici.

Takođe se navodi da kada je od M.A. uspio istrgnuti novčanik iz ruke i prisvojiti ga, a po ulasku u tunel "Sikola" kod Maglaja, oštećeni je zbog povremenog gubitka svijesti i pretrpljenih bolova uspio zaustaviti vozilo u tunelu i istrčati iz njega. Optuženi je tada sjeo za volan i nastavio voziti prema Žepču, a potom se po izlasku iz tunela okrenuo i nastavio prema Doboju.

Policija ga je prisilno zaustavila u mjestu Poljice, a zatim je šakom udario policajca  Š.E. u rame, a potom i nogom u lijevu nogu, kako bi izbjegao hapšenje.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )