Foto: Screenshot/laprovence.com

AVINJON – Rubino Husović (33), državljanin Bosne i Hercegovine proglašen je krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog djela silovanja autostoperke, septembra, 2021. godine.

Sudsko vijeće Regionalnog suda departmana Vokliz jednoglasno je donijelo ovu osuđujuću presudu koja podrazumijeva i doživotnu zabranu ulaska na francusku teritoriju.
 
Kako francuski mediji prenose, suđenje je trajalo svega tri dana, a Husović je već prvog dana priznao sve što mu se stavlja na teret. Kao svojevrsno opravdanje on je naveo da je njegov život bio obilježen porodičnim nasiljem u BiH, ali sud to nije uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost.
 
Podsjetimo, on je 25. septembra, 2021. godine u mjestu Senas pokupio dvoje autostopera, mladi par, koji su putovali u pravcu Lurmarena.
 
Još uvijek je bio dan i oni su sjeli u Husovićev alfa romeo. Međutim, već nakon nekih 10 kilometara, Husović je zaustavio automobil, istjerao ih vani i naredio da kleknu i stave ruke iza glave.
 
Tada počinje prava noćna mora za dvoje mladih ljudi, jer Husović vadi oružje i pod prijetnjom pištoljem im uzima novac i mobilne telefone.
 
Žrtve su se u prvi mah usprotivile, ali kada su vidjeli oružje, nisu imali drugog izlaza. On je zatim naredio djevojci da se skine i da ga zadovolji, dok je držao pištolj na čelu njenog momka. Ona se opirala, ali je Husović postao agresivan i silovao je pred momkom.
 
Husović tada sjeda u auto i bježi, a mladi par upada u prvu kuću i zove policiju. Husović je pronađen zahvaljujući snimcima kamea video nadzora kada ih je pokupio u Senasu, ali i na osnovu opisa autostopera. Policija ga je pronašla u prikolici u blizini mjesta gdje je i pokupio autostopere, a u njegovom automobilu je pronađen pištolj kao i lične stvari autostopera
 
Iako je tokom suđenja zaključeno da se radi o patologiji psihotičnog tipa, to nije uticalo na činjenicu da je on priznao sve što mu se stavlja na teret.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )