Foto: srpskainfo.com

Izvršni direktor Saveza opština istočne Hercegovine Luka Petrović rekao je da će sve lokalne zajednice u ovom dijelu Srpske preduzeti zajedničke mjere u cilju sprečavanja virusa korona.

On je dodao da je situacija sa virusom korona ozbiljna, ali da nema mjesta panici, a najvažnija je disciplina svih građana, zbog čega su donesene brojne preventivne mjere.


– Ljudi ne smiju da skrivaju simptome, a zdravstveni radnici spremni su da obave testiranje svih potencijalno sumnjivih slučajeva – kazao je Petrović.


On je istakao da je donesna i odluka da se kontrolišu svi prodajni objekti, jer nema potreba za stvaranjem zaliha, te da se između kupaca stvara rastojanje od najmanje tri metra.


– Zajednički stav u Savezu je da objekti kojima je zabranjen rad ne treba da budu zatvoreni samo sedam ili deset dana, nego do daljnjeg, dok se sa terena ne dobije informacija da se ova preventivna mjera može staviti van snage – pojasnio je on.

Petrović je naveo da će predstavnici mjesnih zajednica građanima prenositi najvažnije informacije vezane za virus korona, te da su svi putnici koji su juče došli iz Banjaluke i Beograda popisani, kao preventivna mjera, a stare ljude je pozvao da ne izlaze iz kuća.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da će svi privredni subjekti koji se ne budu pridržavali odluka o suzbijanju virusa korona odmah biti zatvarani.


Prema posljednjim podacima u Trebinju nema zaraženih virusom korona.


Načelnik Nevesinja Milenko Avdavović je naveo da su u ovoj opštini 24 osobe se vratile iz zemalja koje se smatraju žarištem virusa korona, ali da potvrđenih slučajeva još nema.


Od sutra ne radi ni trebinjska pijaca, a danas je zabranjen rad kafana.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )