Foto: REPUBLIČKI SEKRETARIJAT ZA RASELJENA LICA I MIGRACIJE

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i načelnik opštine Milići Marko Savić potpisali su danas u Banjaluci dva ugovora ukupne vrijednosti 60.000 КM.

Ugovorima je obuhvaćeno sufinansiranje i realizacija montiranja postojeće konstrukcije mosta u naselju Nova Кasaba, kao i asfaltiranje ulice Petra Petrovića Njegoša i puta za Кokanoviće na području ove opštine, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata.
 
Ovi ugovori će biti realizovani u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa za 2023. godinu kojeg Sekretarijat priprema svake godine, a finansira se iz budžeta Republike Srpske.
 
Čordaš je naglasio da je jedna od važnih aktivnosti Sekretarijata, pored obnove i izgradnje čiji je glavni cilj zatvaranje svih alternativnih vidova smještaja, i ulaganje u infrastrukturne projekte kako bi se omogućio i sam pristup tim objektima.
 
– Sve navedene projekte Sekretarijat određuje u skladu s potrebama lokalnih zajednica u kojima imamo izbjeglo i raseljeno stanovništvo i u skladu s odobrenim budžetom. Velika stvar je kada nekome riješite krov nad glavom, jedno od najvažnijih pitanja u životu, ali kada ljudi ne mogu doći do svoje kuće stvar je mnogo kompleksnija i naravno da je neophodno obezbijediti i odgovarajući pristup objektima što Sekretarijat konstantno i radi kroz svoj redovan program i uz saglasnost Vlade Republike Srpske – dodao je Čordaš.
 
Opština je u obavezi da Sekretarijatu dostavi projektno-tehničku dokumentaciju, rješenje o odobrenju za izvođenje radova, kao i da obezbijedi razliku sredstava za završetak radova ukoliko to bude potrebno.
 
Načelnik Savić je izrazio zahvalnost i Vladi RS i Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije što su i ovaj put imali sluha za probleme u ovoj opštini i što su odlučili da sufinansiranjem ovih projekata poboljšaju život svih njegovih stanovnika.
 
Podsjećamo da je u decembru prošle godine s načelnikom Milića potpisan i ugovor o sufinansiranju asfaltiranja putnog pravca Sebiočina–Bišina ukupne vrijednosti 50.000 maraka.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )