Foto: Instagram

Evropsko prvenstvo za odbojkašice počelo je 18. augusta, a prvi meč u Beogradu će biti održan danas gdje će biti i duel rođenih sestara Tijane, koja brani boje Srbije, i Dajane, koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljivo, one do sada nikad nisu igrale jedna protiv druge u reprezentativnoj odbojci, ali jesu u klupskoj. Naime, Tijana i Dajana Bošković su igrale jedna protiv druge i u turskom prvenstvu, pošto je Tijana članica Ezadžibašija, dok Dajana nastupa Kuzejboru.
 
“Nikad nisam igrala protiv sestre, mislim da bi i njoj i meni ta utakmica bila mnogo zanimljiva, priželjkivala sam da se sastanemo. Iako igramo u različitim reprezentacijama, bodrimo jedna drugu, ja za Srbiju navijam punim srcem kao i ona za BiH, posebno od kako sam ja ponijela dres ove reprezentacije”, rekla je Dajana prije par godina u jednom od intervjua.
 
Dajana je od Tijane starija tri godine, a put ju je odveo na koledž u Sjedinjene Američke Države, a poslije povratka nastavila je da se bavi odbojkom. Iako je Tijana najbolja svjetska igračica, odbojka nije glavna tema kada su zajedno.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dajana Boskovic 🍀 (@dboskovic17)

 
“Vjerovali ili ne, odbojka je rijetko kad glavna tema naših razgovora, uglavnom o tome pričamo nakon utakmica i tada razmijenimo mišljenja, međutim rijetko kad dajemo savjete jedna drugoj”, otkrila je reprezentativka BiH upravo u tom intervjuu prije nekoliko godina za Blic.
 
Sada će po prvi put igrati jedna protiv druge.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )